Afla daca poti ramane insarcinata

Esti una dintre persoanele care asteapta de mult timp o sarcina sau te temi ca ai putea fi insarcinata? In oricare situatie ai fi, acum poti utiliza teste de fertilitate de la MedAZ pentru a afla adevarul, daca esti sau nu insarcinata.

In cazul in care esti o persoana cu un ciclu regulat, care a avut un contact sexual undeva pe la jumatatea acestuia, ai toate sansele ca unul dintre ovare sa fi eliberat un ovocit, acesta sa fi fost fertilizat si ulterior sa se fi implantat in peretele uterului. Odata ce a fost implantat, embrionul incepe sa secrete un hormon care se numeste gonadotropina corionica umana sau altfel spus, hCG. Acesta este hormonul pe care il identifica testele de sarcina.

Cele mai la indemana teste de fertilitate sunt acum disponibile pe medaz.ro, si se bazeaza pe identificarea in urina a unei cantitati crescute de hCG. Luand in calcul ca din intreaga cantitate produsa de organism, doar o mica parte este eliminata prin urina, inseamna ca, pentru un test pozitiv, concentratia de hCG din sange trebuie sa fie una destul de mare. Hormonul hCG incepe sa fie secretat imediat dupa implantare, dar devine identificabil in urina in zilele 12-19 dupa ovulatie.

In functie de cat de regulat este ciclul menstrual, de durata acestuia si de momentul in care se produce ovulatia, concluzia este ca poti comanda de pe medaz.ro, un test de sarcina cu o zi inainte de data la care ar trebui sa iti vina ciclul, pentru ca a doua zi sa poti face un test orientativ.

Deoarece fiecare organism este diferit si are ritmul sau, exista posibilitatea ca primul test de sarcina sa fie negativ, chiar si daca esti insarcinata. Pentru a fi cat mai siguri, producatorii testelor de sarcina recomanda sa asteptam macar cateva zile de intarziere a menstrei, inainte sa tragem o concluzie legata de prezenta sau absenta unei sarcini.

Pentru a efectua un test de sarcina trebuie sa respectam o procedura simpla si rapida. Este recomandat sa fie citite instructiunile de utilizare ale fiecarui produs in parte, insa toate se bazeaza pe faptul ca se va recolta urina de dimineata intr-un recipient curat, dupa care vom introduce in el stripul de testare, timp de cateva secunde. Producatorii testelor recomanda ca citirea sa se faca dupa 5 minute de asteptare, desi, experienta ne arata faptul ca cele doua liniute apar mult mai devreme de atat, daca esti insarcinata.

Pe langa testele de sarcina, la MedAZ veti gasi teste de ovulatie, teste de menopauza. Daca iti vei face un test de ovulatie si acesta indica faptul ca este pozitiv inseamna ca trebuie sa te apuci imediat de treaba daca iti doresti o sarcina.

Testul de menopauza indica nivelul hormonului FSH in urina si identifica daca te afli intr-una dintre perioadele de perimenopauza sau menopauza.

Indiferent care ar fi motivul pentru care ai nevoie de un test de fertilitate te asteptam cu o vizita pe site-ul www.medaz.ro pentru a consulta gama de produse.