Cum a evoluat industria jocurilor video de-a lungul timpului

De câțiva ani încoace, jocurile video au oferit copiilor, dar și adulților, o nouă alternativă de divertisment, îmbunătățindu-se constant în tandem cu progresele tehnologice. Titlurile din prezent au devenit mai reale decât oricând, grafica pixelată și acustica limitată devenind un trecut îndepărtat.

Cândva, era de neconceput să investești milioane de dolari în producția și dezvoltarea de jocuri, însă acum, aceasta industrie extinsă se ridică la zeci de miliarde de dolari. Costurile de producție și marketing au împins dezvoltarea jocurilor pe teritoriul filmelor de la Hollywood.

Sectorul jocurilor video este inimaginabil de mare. De fapt, depășește ca mărime industriile cinematografice și muzicale la un loc, însă nu primește aceeași atenție deși există peste două miliarde de jucători în întreaga lume, adică aproape 26% din populația de pe glob.

Cu doi ani în urmă, industria jocurilor de noroc a generat venituri în valoare de 155 de miliarde de dolari, astfel că până în 2025, analiștii prevăd încasări de peste 260 de miliarde de dolari. Prin urmare, marile companii tehnologice caută să se implice în acest flux de venituri. Giganți precum Google, Meta, fostul Facebook și Apple, plănuiesc să intre în industria jocurilor video.

Thegames.ro spune că scopul principal al acestor companii este acela de a permite jucătorilor să transmită în flux jocuri video fără a fi nevoie de un computer sau o consolă de jocuri video. Serviciile de streaming prin abonament reprezintă viitorul. Prin urmare, costurile de  producție, transport și stocare vor dispărea, aducând un profit și mai mare dezvoltatorilor, precum Ubisoft și Electronic Arts.

Serviciile de abonament au permis, de asemenea, generarea de venituri pe tot parcursul anului, în timp ce, în mod tradițional, jocurile erau cumpărate în timpul sărbătorilor și a altor evenimente importante. Cert este că jocurile video sunt într-o continuă creștere și dezvoltare, iar dacă vreți să investiți în acțiuni, puteți alege acest sector. Nu aveți nimic de pierdut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *