Excesul de medicamente poate face mai mult rău decât bine

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din SUA dezvăluie faptul că peste șapte din zece americani se bazează pe rețete farmacologice pentru a trata durerea sau o altă boală cronică. Mai mult de jumătate dintre aceștia folosesc cel puțin două medicamente pentru a se simți mai bine, iar 20% folosesc cinci sau mai multe dacă senzația de disconfort nu dispare.

Din păcate, trăim într-o eră în care medicamentele sunt administrate mai degrabă ca o soluție decât ca o ultimă opțiune. În timp ce unele tulburări necesită utilizarea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, multe nu o fac, iar acestea pot face mai rău decât bine. Majoritatea medicamentelor prescrise sunt eliberate fără a fi evaluate temeinic inițial. Ca urmare, apar efecte secundare semnificative sau chiar fatale.

Thelife.ro susține faptul că medicamentele eliberate pe bază de rețetă sunt necesare pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni, însă există persoane care își administrează singuri medicamentația în funcție de ceea ce aud și văd la televizor. Fiecare organism procesează în mod diferit pastilele. Când două sau mai multe medicamente sunt luate concomitent, efectele lor asupra organismului diferă de la un individ la altul. Se întâmplă atât cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și cu medicamentele eliberate fără prescripție medicală.

Încercați să evitați administrarea de medicamente și vitamine dacă vorbim despre o simplă migrenă sau durere musculară. În aceste situații, corpul uman are capacitatea de a se vindeca singur, iar intervenția voastră nu face nimic altceva decât să-i slăbească imunitatea. Dacă observați că durerea nu dispare după o perioadă scurtă de timp, iar simptomele se înrăutățesc, atunci este momentul să consultați un medic. Excesul de medicamente poate uneori să facă mai mult rău decât bine, de aceea este important să fim precauți când facem astfel de alegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *