Mamicile se pot documenta pe acest blog

Odata ce primele 2 trimestre au luat sfarsit, viitoarea mamica se simte din ce in ce mai stapana pe schimbarile care i-au transformat corpul, totul in asteptarea micutului care va veni pe lume in scurt timp. Desi fiecare perioada in parte vine cu manifestarile si provocarile ei, este important sa intelegem necesitatea lor, deoarece nivelul de hormoni, activitatea sistemului imunitar si schimbarile vizibile ale corpului conlucreaza pentru a sustine dezvoltarea fiziologica a unui nou organism. Astfel, odata cu intrarea in ultimul trimestru, putem resimti intoarcerea multor simptome pe care credeam ca le-am lasat in urma inca din primele saptamani, motiv pentru care si rutina noastra zilnica va trebui adaptata in mod corespunzator. Considerata a fi cea mai solicitanta perioada din punct de vedere fizic, luarea un greutate isi poate face simtita prezenta indeosebi la nivelul burticii, pe care veti simti nevoia sa o sustineti si sa o protejati tot mai mult. Pe site-ul clubulbebelusilor.ro puteti gasi articole special concepute pentru a va usura povara fizica, invatandu-va exercitiile potrivite pentru o mai buna flexibilitate.

Alimentatia in cel de-al treilea trimestru

Ultimele 12 saptamani vin la pachet cu propriile restrictii alimentare, de aceasta data din cauza faptului ca rearanjarea organelor in cavitatea abdominala va fi perceputa si prin intermediul unei senzatii de plenitudine precoce, insotita din cand in cand de disconfort, flatulenta sau senzatie de arsura la stomac. Totodata, ingestia de lichide va poate da senzatia de balonare si mai exagerata, insotita de retentia de apa la nivelul membrelor inferioare. Nu in ultimul rand, mobilizarea burticii va deveni din ce in ce mai anevoioasa, indeosebi in momentul in care sunteti nevoita sa urcati scari, sa va aplecati sau chiar sa va spalati. Stiind toate acestea, este important sa analizati situatia cu indulgenta, si sa va ganditi la faptul ca sunteti aproape de momentul in care micutul de care ati avut grija timp de 9 luni va fi in curand in bratele dumnevoastra.

Pregatirea pentru nastere

Odata cu apropierea datei estimate pentru nastere, cel mai important nou simptom va fi fara indoiala aparitia contractiilor ce au rol in pregatirea momentului travaliului. Desi acestea pot sa isi faca aparitia destul de devreme, atata timp cat nu sunt dureroase nu prezinta o semnificatie majora in cadrul parcursului sarcinii. Aceleasi contractii, doar ca mai dese si mai dureroase, vor actiona drept promotori ai dilatarii colului suficient de mult incat nasterea sa aiba loc. Orientandu-se in jurul valorii de 10 centimetri, uterul poate trece printr-o transformare deopotriva dureroasa si de lunga durata, indeosebi in cazul primei nasteri. Daca si dumnevoastra vreti sa fiti pregatita cu toate detaliile referitoare la momentul in care cel mic va veni pe lume, pe site-ul clubulbebelusilor.ro puteti gasi mai multe articole ce relateaza in detaliu fiecare etapa a nasterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *