Tot ce trebuie să știi despre testarea RT-PCR COVID-19

Pandemia i-a tinut pe tineri departe de prieteni, au interactionat mai mult online, insa vrema buna i-a facut sa se intalneasca. Dan Tudor are 21 ani si este la Facultate in Bucuresti, insa sta la 200 de kilometri departare. S-a intalnit cu colegii intr-un parc din Capitala, apoi au petrecut acasa la unul dintre ei. Au uitat chiar si de masca uneori, iar dupa cateva zile, Dan a inceput sa se simta rau, tusea si se simtea obosit, a vorbit si cu ceilalti colegi, niciunul nu avea aceste simptome. In urmatoare seara a avut si un pic de febra, parintii i-au recomandat sa mearga sa se testeze, pentru ca ambii mergeau la munca si se temeau ca nu cumva sa dea mai departe virusul SARS-CoV-2.

Programarea pentru testul RT-PCR Covid

A cautat pe internet, asa a ajuns pe pagina Centrelor GRAL Medical, a sunat imediat pentru o programare si a respectat intocmai cele spuse de operatorul de la Call Center.Pentru ca rezultatul testului RT-PCR COVID-19 sa fie concludent, acesta i-a recomandat sa nu consume nimic cu 4 ore inainte de recoltare si nu a consumat tablete sau guma mentolata. A baut doar apa.

A fost norocos pentru ca Clinicile GRAL Medical recolteaza probe pentru determinarea infectiei cu SARS-CoV-2 si in sediile din tara.

Pentru ca locuieste in afara Bucurestiului, la Craiova, rezultatul testului RT-PCR COVID-19  il va primi in maxim 48 de ore. Daca ar fi locuit in Capitala rezultatul era obtinut in mai putin de 24 de ore de la recoltare. Rezultatul testul il va putea vizualiza in contul din aplicatia de mobil GRAL.

Efectuarea testului RT-PCR COVID-19

A ajuns la testare cu 5 minute inainte de ora programata. Dupa inregistrare a mers in camera pentru recoltari. Asistemta este echipata conform procedurilor pentru recoltarea COVID-19. Clinicile GRAL Medical sunt primele clinici medicale private care au primit certificarea DEKRA pentru implementarea masurilor de siguranta impotriva raspandirii Covid-19.

Pentru testul RT-PCR Covid-19, asistenta medicala a recoltat probe din tractul respirator superior, cu ajutorul tampoanelor de exudat nasofaringian si faringian. Recoltarea se face pe rand si este nevoie sa inclinati capul spre spate.

Dupa 48 de ore de la recoltare si-a deschis aplicatia de mobil GRAL cu emotii.  Rezultatul testului era pozitiv.

Rezultatele testarii COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *