Am gasit un loc bun in Grecia pentru un concediu

Daca esti deja cu gandul la vacanta mare de anul viitor, cu siguranta, ai nimerit in locul potrivit pentru ca aici ai garantia ca vei pregati un concediu pe care nu il vei uita prea devreme. Alege insula Skopelos cu Fabrica de Vacante si te bucuri de cele mai bune conditii, astfel ca iti poti face bagajele alaturi de prieteni si de familie. Activitatile sunt nenumarate, dar si locurile de vizitat, motiv pentru care Fabrica de Vacante iti propune cateva atractii pe care nu ai cum sa nu le incluzi pe itinerariul tau.

Agios Ioannis Kastri

Cine ajunge in Skopelos, cu siguranta, merita sa descopere si aceasta frumoasa biserica, ce se regaseste in nordul insulei, in regiunea Kastri. Constructia este amplasata in varful unei stanci si asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor, fiind ridicata pe locul unui vechi castel care avea rol de protectie a insulei impotriva invadatorilor. De asemenea, biserica a devenit foarte populara in toata lumea dupa ce aici sa filmat pelicula clasica Mamma Mia.

Manastirea Evangelistria

La doar 3 km de orasul Skopelos se regaseste aceasta manastire care reprezinta poatecea mai importanta constructie post bizantina de pe insula. Constructia a inceput in 1712, a durat cativa ani, insa mai tarziu, pe la mijlocul secolului a fost renovata complet, pastrandu-se in cele mai bune conditii pana astazi. De asemenea, biserica se remarca prin arhitectura sa, intrucat poate fi asemanata cu o fortareata, iar in interior este gazduita o importanta colectie de icoane bizantine, pe cand imprejurimile asigura vederi impresionante.

Manastirea Agia Varvara

Tot la o distanta mica de oras se regaseste si aceasta manastire, fiind cea mai veche de pe insula, astfel ca a fost construita in anul 1648. Aceasta este inconjurata de ziduri puternice si asigura vederi impresionante asupra marii, marcand locul din care localnicii se asigurau de identificarea inca de la mare departare a inamicilor. De asemenea, biserica se remarca prin arhitectura sa, dar si prin frumosul dom si chiar daca astazi este abandonata, merita sa fie vizitata.

Muzeul Folclorului

Insula Skopelos aduce mai multe atractii, iar inca una se afla chiar in centrul orasului, un mic muzeu foarte interesat in care vizitatorii pot incepe o calatorie in timp pentru a descoperi cum se traia pe insula inurma cu cateva secole. Si cladirea in sine in care e gazduit muzeul reprezinta o atractie, aceasta fiind construita la sfarsitul anilor 1700, insa a avut de suferit in urma unui cutremur sever la mijlocul secolului trecut. Au urmat ani intregi de restaurare, iar abia in 1991 aici s-a redeschis muzeul Folclorului.

Asadar, e clar ca Skopelos iti aduce o multime de locuri pe care sa le descoperi, iar Fabrice de Vacante iti propune cele mai bune conditii pentru un concediu de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *