Ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Auzim adesea că pentru a avea o viață sănătoasă, trebuie să abordăm un stil de viață adecvat, însă la ce se referă mai exact? În teorie, o viață sănătoasă presupune un anumit regim alimentar, sport și mai puține griji care să te preocupe. Cu alte cuvinte, specialiștii descriu un stil de viață mai puțin palpabil pentru mulți dintre noi. Dacă îți dorești cu adevărat să  îmbunătățești funcțiile organismului, poți reuși. Însă nu prin dieta perfectă sau prin zecile de ore petrecute în sala de forță. Într-adevăr, sportul și alimentația sunt sunt factorii esențiali, însă gândirea pozitivă este de o importantă majoră.

Dacă nu îți dorești suficient de mult, dacă nu ai așteptări sau nu previzualizezi sorți de izbândă, este mai bine să te oprești. O dietă alimentară îmbinată cu exercițiile fizice și gânduri negative pt avea efecte mai puțin constructive decât te-ai putea aștepta. Deseori, energia vine din interior, din dorința de a încheia ziua cu bine. Chiar dacă la sfârșitul zilei oboseala te ajunge, starea de bine nu se estompează cu totul. Gândiți-vă la energia care vă lipsește la sfârșit de zi ca la un buton magic. Nu corpul, ci mintea dirijează energia de care aveți sau nu nevoie, iar tot ceea ce trebuie să faceți este să o stimulați prin gânduri pozitive.

Odată ce ați trecut de această etapă, aveți încredere în forțele proprii și vreți cu adevărat să faceți o schimbare, totul devine mai simplu, toate dulciurile par să nu mai valoreze așa mult în viața dumneavoastră, iar greutățile par să devină mai ușoare. Trebuie să înțelegeți că un stil de viață sănătos începe printr-o schimbare interioară la nivelul mentalității. Dacă începeți cu regimul alimentar, este foarte posibil să eșuați încercând, lucru ce vă va adânci și mai tare în nemulțumire.

Mai departe, încercați să eliminați treptat, nu deodată, alimentele pentru care ați făcut o obsesie, cum ar fi ciocolata, popcornul seara când vă uitați la Netflix, țigările sau băutura. Dacă astăzi ați fumat 10 țigări, mâine fumați 9 și tot așa. Pentru a păcăli creierul, încercați să înlocuiți obiceiurile proaste cu altele mai sănătoase: practicați un sport, găsiți-vă un hobby sau pur și simplu creați-vă un program cu diferite activități. În timp, lucrurile care o să vi se pară bizare la început, vor intra în normalitate.

Între timp, dacă nu ați obișnuit să faceți activitate fizică, este timpul să vă transformați într-o rachetă de tenis. Cu cât practicați mai mult sport, cu atât veți putea introduce mai multă ciocolată în dieta dumneavoastră. Trebuie să existe un echilibru și, totodată, o metodă stimulare. Astfel că micile excepții sunt permise odată ce compensați în planul de activități. Este valabil și invers. Dacă azi ai mâncat mai multă ciocolată, mâine îți dublezi exercițiile fizice. Pentru mai multe informații despre cum puteți aborda un stil de viață sănătos, accesați site-ul thelife.ro. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *