Cum te pot ajuta celulele stem

O intrebare destul de frecvent intalnita pe buzele viitoarele mamici este daca recoltarea de celule stem este un moft sau o necesitate.

Bancile de celule stem sunt tot mai prezente in ultimii ani in Romania. Chiar daca strategia lor de marketing si informatiile pe care le ofera sunt destul de bogate in detalii, totusi exista persoane care in continuare sunt sceptice sau au nevoie si de mai multe informatii.

Vom incerca sa prezentam in acest articol de ce investitia in celule stem ne poate ajuta atat de mult intreaga familie.

Sangele din cordonul ombilical si din placenta este cel mai pretios sange pentru ca el contine un numar foarte mare de celule stem. Acestea sunt celule primitive, care se pot diferentia mai tarziu in orice alte celule stem. Tocmai datorita acestei proprietati, celulele stem din cordonul ombilical pot fi folosite in prezent pentru tratarea unui numar mare de afectiuni. Pana in prezent, celule stem au fost folosite cu succes in tratarea a zeci de boli. Lista cu afectiunile pe care le putem trata cu ajutorul celulelor stem este in continua crestere, gratie cercetarilor.

Decizia de a investi in recoltarea si stocarea celulelor stem din sangele ombilical este o investitie pe termen lung pentru sanatatea intregii familii. In prezent, acestea au intrebuintari concrete, in care rezultatele sunt demonstrate de anii de experienta in domeniu, iar aria lor de utilizare se extinde pe masura ce timpul trece.

Printre bolile care sunt tratate cu ajutorul celulor stem se numara leucemiile, limfoamele si bolile autoimune. Celulele stem recoltate din sangele ombilical au sanse foarte mari sa fie compatibile cu persoana care le-a donat, fata de celulele stem care sunt recoltate din maduva osoasa. Pe viitor, exista perspective reale in a fi folosite pentru a vindeca leziuni ale maduvei spinarii, diabetului, sechele de AVC si chiar Parkinson sau Alzheimer.

Compatibilitatea celulelor stem din sangele ombilical cu persoana care le primeste este mult mai usor de realizat decat in cazul celulelor care provin din maduva osoasa. In ceea ce priveste compatibilitatea cu fratii sau surorile donatorului, sansele sunt de 25%, iar cu parintii, sunt de 50%.

Cu alte cuvinte, recoltarea si stocarea celulelor stem din sangele din cordonul ombilical poate fi comparata cu o asigurare de sanatate pentru intreaga familie. In acest sens, nu exista nici un motiv obiectiv pentru care nu am lua aceasta oportunitate in considerare.

Si pentru a fructifica avantajele recoltarii celulelor stem este recomandat sa apelam doar la profesionisti. In acest sens, Stem Sure este singura banca care asigura recoltarea celulor stem si procesarea acestora intr-un laborator care detine acreditarea JACIE, ceea ce inseamna ca probele de celule stem sunt acceptate la nivel international.

Pe de alta parte, merita mentionat faptul ca Stem Sure a eliberat celule stem pentru a se realiza cu succes primul transplant in cazul unei persoane cu autism.

Stem Sure este o banca cu un impresionant istoric de transplanturi si care se implica activ in proiecte de cercetare in domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *