Descoperă îndeaproape Amsterdam, un oraş al lalelelor

Cu siguranţă Olanda se află în topul listei multor turişti cu cele mai deosebite şi şarmante ţări de vizitat pentru un city break. Amsterdam este oraşul ideal, primitor şi nerăbdător să îşi primească vizitatorii, oferind câte ceva pentru oricine, atrăgând anual milioane de turişti din diferite colţuri ale lumii.

Atracţii turistice

Muzeul Rijksmuseum – muzeu naţional care este un reper important pentru pasionaţii de artă, cuprinzând numeroase lucrări şi opere de artă reprezentative pentru istoria Olandei.

Plajele din Amsterdam – renumite în special pentru restaurantele ispititoare de pe plajă, Strand Zuid, Dok sau Sloterplas sunt doar câteva nume de plaje foarte populate în fiecare an.

Muzeul Van Gogh – un muzeu cu impact prin impresionanta sa colecţie de de picturi, desene, însemnări sau înscrieri aflate sub semnătura celebrului pictor de orgine olandeză, Vincent Van Gogh, care prin toate acestea a transpus o parte din viaţa şi activitatea sa.

Fabrica de bere Heineken – aceasta a fost prima fabrică de bere Heineken care, închisă acum câteva decenii, a fost dată spre găzduirea turiştilor din întreaga lume, special destinată mai ales iubitorilor de bere de calitate şi cu istorie în spate.

Casa Anne Frank – pentru cei pasionaţi de subiectul Holocaustului, acest loc constituie un monument plin de viaţă pentru o perioadă tragică a istoriei. Această casă este un loc iconic, fiind spaţiul real unde familia Annei, cea mai cunoscută victimă a Holocaustului, s-a ascuns în timpul celui de-al doilea război mondial.

Cele mai bune variante de cazare

Dacă ai optat pentru un city break Amsterdam, cea mai bună zonă pe care o poţi lua în calcul este centrul oraşului capitală, deoarece majoritatea atracţiilor turistice de top se află în această zonă, uşor de parcurs. În funcţie de preferinţe, poţi alege fie din lista de hoteluri de lux care îşi răsfaţă oaspeţii cu numeroase surprize, fie hoteluri mid-range care oferă camere luminoase, cu ferestre din podea şi până în tavan sau fie hoteluri la preţuri reduse, cu camere cât mai curate şi paturi confortabile. Fiecare vizitator are de ales dintr-o listă variată de cazări, accesibile oricui.

Papile gustative răsfăţate

Cu siguranţă, odată cu călătoria în oraşul Amsterdam plin de canale, nu vrei să ratezi să încerci unele dintre cele mai bune mâncăruri cu specific olandez.

Datorită multitudinii de restaurante şi magazine de gustări, cu siguranţă este foarte dificil de ales ce să mănânci, mai ales dacă nu eşti familiarizat cu gastronomia oraşului. Nu îţi face griji însă, vă oferim noi două recomandări culinare pe care să le luaţi în calcul. Este vorbe fie despre chiftelele crocante Bitterballen, o specialitate culinară, perfectă pentru a fi servită în combinaţie cu muştar picant sau despre clătitele Pannekoeken, nişte gustări sărate, plate, perfecte pentru a fi servite în orice moment al zilei.

Contactează Fabrica de vacanţe pentru mai multe detalii legate de un city break în acest oraş!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *