Cele 6 beneficii care fac ca zincul sa fie foarte important pentru organism

Pentru ca tot mai multi specialisti recomanda produse din gama suplimente zinc, este important ca fiecare persoana sa stie care este importanta acestuia in organism si de ce aceste produse sunt benefice sanatatii generale. Sunt mai multe motive pentru care se recomanda sa maresit aportul de zinc cu ajutorul suplimentelor, pentru a mentine corpul la un nivel de functionare corect.

Suplimente de zinc pentru ameliorarea inflamatiei

Cel mai convingator motiv pentru care ar trebui sa iei pastile de zinc este faptul ca acestea te vor ajuta sa elimini inflamatia din organism. Foarte multe persoane sunt familiarizate deja cu inflamatiile si le experiementeaza foarte des, insa invatand care sunt cauzele si cum afecteaza inflamatia organismul pe termen lung, sunt si foarte multe persoane care aleg cele mai bune suplimente cu zinc. Foarte multe dintre beneficiile acestui mineral sunt legate de inflamatie.

Zinc pentru stimularea sistemului imunitar

Zincul este necesar pentru ca celulele sistemului imunitar sa functioneze corect, ceea ce inseamna ca deficitul de zinc poate sa duca la un sistem imunitar slabit. Cu ajutorul celor mai bune suplimente de zinc se poate reduce inflamatia si poate fi imbunatati raspunsul imunitar al organismului, inclusiv la adulti si la persoanele in varsta.

Zincul este un mineral esential care ajuta al dezvoltarea limfocitelor T, care au rolul de a stimula celulele T care sunt responsabile de cobaterea infectiilor. De asemenea, analizele si experimentele au constata ca utilizand zinc comprimate, durata racelilor este diminuata cu 33%.

Zinc pentru mentinerea fertilitatii

In studiile pe animale, s-a tras concluzia ca deficienta de zinc inainte de conceptie poate fi periculoasa si poate determina dezvoltarea cu intarziere a fatului sau chiar pierderea unei saricini. Zincul are un rol important in dezvoltarea ovulelor, dar chiar si in lunine dinaintea sarcinii se poate lua zinc ca supliment alimentar astfel incat sa te asiguri ca sarcina nu va avea de suferit.

Totodata trebuie mentionat faptul ca deficitul e zinc poate determina infertilitate masculina. Atunci cand nivelul de zinc este unul scazut, acesta poate interfera in procesul de spermatogeneza, dar poate provoca si un exces de testosteron seric. Este esential atat pentru barbati, cat si pentru femei sa ia un supliment cu zinc de buna calitate si sa isi monitorizeze in fiecare zi aportul de zinc.

Zincul determina vindecarea mai eficienta a ranilor

Functiile zincului asupra sistemului imunitar, ajuta si la vindecarea accelerata a ranilor. Cu ajutorul zincului este diminuata inflamatia si creste foarte mult imunitatea, dar creste si cantitatea de colagen secretata de organism, toate acestea avand un efect esential in procesul de vindecare. Utilizat in combinatie cu vitamin C, pentru a ajuta la vindecarea escarelor. Mai multe studii au constatat ca suplimentarea cu sulfat de zinc a accelerat dramatic vindecarea ulceratiilor piciorului diabetic, in comparatie cu alte tratamente.

Tinand cont de toate aceste beneficii si avantaje pe care zincul le ofera organismului, utilizarea unui supliment cu zinc de buna calitate pare a fi calea catre o viata sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *