Cum te ajuta releveul pentru casa sau apartament in incercarea de redefinire a spatiului?

Spre deosebire de la bloc, la casa se pot face mult mai multe modificari. Evident ca nu ne putem apuca de spart pereti si de daramat structuri de rezistente fara sa avem si un document care sa ne arate exact structura si elementele unei constructii, sa spunem ale unei case. Masurarea, desenarea si reprezentarea la scara a elementelor unei constructii poarta numele de releveu sau plan releveu. Fara releveu nu ai cum sa intervii asupra unei cladiri fara sa risci sa ii provoci pagube serioase si sa atentezi practic la siguranta sa structurala. Ai nevoie de relevee casa pentru consolidari, refunctionalizari sau reabilitari si transformari, dar si atunci cand vrei sa scoti in evidenta intr-un studiu elementele definitorii ale spatiului sau ale tipologiei spatiului, elementele constructive. Scanarea laser e cea mai buna metoda sa obtii relevee casa calitative, detalierea tehnica este superioara si foarte usor de analizat.

Intr-un plan releveu vom vedea cote generale, suprafete, destinatiile lor, latimea si inaltimea golurilor si a parapetilor, unde e cazul, iar daca e pentru arhitectura mai avem planuri, fatade, sectiuni, niveluri, detalii multe, finisaje, instalatii, informatii complexe. Ori de cate ori nu se cunosc prea multe despre o cladire sau s-au facut modificari, nu mai corespunde proiectul initial va fi nevoie sa obtinem un relevu nou.

Cu cat detaliile sunt mai multe si suprafetele mai mari, cu atat releveul va fi mai scump. Depinde mult si de utilizarea spatiilor, daca sunt sau nu comerciale, daca s-au facut sau se fac foarte multe schimbari interioare cu un anumit grad de risc. Vizita pe teren si stabilirea conditiilor de lucru sunt esentiale pentru a avea un releveu cat mai bine intocmit.

In cazul in care aveti nevoie cat mai repede de un releveu firma EuroSurvey va sta la dispozitie si va poate ajuta cu relevee interioare pentru certificarea suprafetelor inscrise in docuemnte, relevee interioare 3D pentru amenajari interioare, pentru montarea sistemelor audio. Costurile sunt clare si puteti avea mereu control asupra lor, standardul BOMA permite o administrarea excelenta a suprafetelor si a costurilor, este special gandit pentru masurarea spatiilor de orice tip.

Daca se inchiriaza suprafata standardul BOMA este cea mai buna alegere, locatarii pot sa beneficieze de pe urma sa pentru a sti suprafata inchiriabila pe intreaga cladire si a evita o incarcare prea mare a chiriei din reconfigurarea spatiilor interioare. Releveul se poate comanda rapid online, echipa de specialisti se va ocupa imediat de cerere si planul releveu va fi intocmit in conformitate cu standardul BOMA si cu toate standardele de calitate impuse in acest domeniu.

Firmele care asigura intocmirea releveului au experienta vasta in acest tip de lucrare, pot observa toate detaliile si se pot ocupa de un plan releveu care sa reflecte cat se poate de bine realitatea din teren, pentru folosirea sa in cele mai bune conditii. Releveul pentru casa sau apartamente va fi un act foarte important fara de care nu puteti porni la drum intr-un nou proiect, veti sti inca de la inceput ce puteti face si ce nu si va veti putea optimiza costurile foarte usor.

La orice modificare a datelor initiale releveul se va reface si va fi solicitat in original de catre autoritati pentru a se stabili anumite linii de parcurs cu privire la suprafetele detinute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *