Excursie Delta Dunării

Fluviul Dunărea trece prin zece țări și patru capitale înainte de a se vărsa în Marea Neagră și este unul dintre cele mai lungi din Europa și al doilea ca mărime, având și cea mai bine conservată deltă fluvială din Europa.

Oamenii încep să realizeze cât de frumoasă este România atunci când ajung să o viziteze, iar costul călătoriei în România este foarte atrăgător și nu este de mirare că zonele sălbatice ale României, cum ar fi Transilvania și Delta Dunării, devin din ce în ce mai populare printre vizitatorii Europei și chiar pentru cei care vor să-și descopere propria țară. Astfel, o excursie în Delta Dunării a început să devină din ce în ce mai căutată de către turiștii care ajung în zonă.

Plănuiți să vizitați România și doriți să includeți ceva diferit? Câteva zile de croazieră în Delta Dunării sau o excursie în aceasta zonă minunată sunt pansament pentru trup și minte.

Delta Dunării prinde viață la sfârșitul primăverii și la începutul verii, când nenumărate specii de păsări ajung aici delta pentru a se reproduce. În această perioadă de reproducere, culorile păsărilor sunt cele mai strălucitoare, iar stolurile pot fi de mii, creând un adevărat spectacol de culori.

Sezonul de pescuit în Delta Dunării

Cu peste 160 de specii de pești, pescuitul în Delta Dunării este o adevărată bucurie pentru pescarii de apă dulce și sărată. Sezonul de pescuit aici este deschis din aprilie și iulie până în octombrie.

Inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Rezervația Biosferei Delta Dunării este una dintre cele mai mari atracții turistice ale României. Totuși, foarte puțini oameni par să viziteze zona, deși există o mulțime de croaziere și excursii cu barca în Delta Dunării care oferă experiențe de-a dreptul unice.

Doar aproximativ 20.000 de oameni trăiesc în regiunea deltei și, chiar și așa, ei sunt în mare parte grupați în aproximativ 27 de orașe mici și orașul mare Sulina. Cu o medie de doi locuitori pe km², Delta Dunării este încă considerată un loc „sălbatic”, care încă nu a arătat tot ceea ce ar merita văzut.

Un loc care nu se oprește din procesul de formare

Datorită milioanelor de tone de depozite fluviale, delta crește peste 40 de metri în fiecare an. Ca un peisaj ce va fi în permanentă formare, Delta Dunării este descrisă drept „cel mai nou pământ” din Europa.

Cât de mare este Delta Dunării?

Aceasta este formată din peste 2.200 de metri pătrați de râuri în continuă evoluție, canale, mlaștini, insule de stuf și lacuri mărginite de copaci. Acest cadru unic, unde natura încă își urmează cursul, este un adevărat paradis, unde Delta rămâne încă un pământ neatins.

Vreți să vedeți acest loc minunat? Rezervă-ți chiar azi o excursie cu barca!   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *